Artikel

Fix problemet: WordPress sender ikke emails

Af: Mette Gier Larsen

Mange oplever problemer med, at deres WordPress installation ikke sender email ud korrekt, her får du råd til hvordan du kan løse problemet.

Oplever du også problemer med, at WordPress ikke sender emails ud korrekt eller at de slet ikke dukker op hos modtageren? Hvad end det er en ordrebekræftelse til en kunde eller en henvendelse fra hjemmesidens kontaktformular, så er det et alvorligt problem, som kan skabe frustration hos dine kunder eller koste dig vigtige kundehenvendelser.

Problemet skyldes ofte en inkompatibilitet på din WordPress hjemmeside og det kan let og hurtigt fikses med et plugin. For at være sikker på, at problemet stammer fra WordPress installation, kan du starte med at lave en servertest.

Sådan laver du en WordPress Email servertest

Du kan let og hurtigt teste om din WordPress side/server sender emails korrekt ud via dette gratis plugin. Download pluginnet og installer det under “plugins” på din WordPress installation. Når pluginnet er installeret på din WordPress side, skal du blot klikke på “Check Email” under “Værktøjer” i menuen i venstre side. Du kan nu indtaste den email adresse du ønsker, at sende en test email til og herefter klikker du på “Send test email”.Når du har klikket på “Send test email”, vil en bekræftelse blive vist øverst på siden:Du skal nu logge ind på din email og tjekke om du har modtaget testmailen -husk at tjekke i alle mapper, da test emailen kan være endt i din spam/junk mappe. Hvis du har modtaget emailen, skyldes fejlen ikke en inkompatibilitet på din WordPress hjemmeside. Fejlen kan istedet ligge i det plugin du anvender til din kontaktformular og du kan derfor med fordel prøve, at installere et andet plugin eller forsøge at tage kontakt til udvikleren bag det anvendte plugin.

Hvis du ikke har modtaget test emailen, skyldtes det en fejl på serveren/Wordpress installationen og den bedste løsning vil være at opsætte et SMTP plugin. Jeg anvender altid pluginnet “WP Mail SMTP by WPForms”. Du kan installere pluginnet ved at gå ind under “Plugins” > “Tilføj nyt” og søge på SMTP i søgefeltet i højre side. Find det rette plugin og klik på “Installér nu” og herefter på “Aktiver”.Når pluginnet er installeret og aktiveret, kan du finde punktet “WP Mail SMTP” i menuen i venstre side og her skal du klikke på “Settings”. Under punktet “From Email”, opretter du nu en noreply email, som eksempelvis noreply@inno-web.dk (det behøver altså ikke være en aktiv email). Herefter sætter du kryds i følgende punkter: “Force From Email”, “Force From name” og “Set the return-path to match the From Email”.
Under punktet “Mailer” anvender du den første mulighed kaldet “PHP” og herefter gemmer du indstillingerne ved at klikke på “Save settings”. Når dette er gjort, skulle opsætningen gerne se ud som på billedet herunder, blot med dine egne oplysninger:Dette løser som regel altid problemet og du kan nu prøve at sende en testmail igen.

Du kunne måske også være interesseret i

hvad er et xml sitemap

Hvad er et XML sitemap?

Et XML sitemap er et kort over din hjemmesides sider og filer Sitemap’et kan laves på mange forskellige måder, men de to mest almindelige er

Læs artikel